John Jansen

Vanaf Mei 2017 werk ik samen met John Jansen. John is een zeer ervaren trainer en vroeger zelf ook atleet geweest. John is als trainer heel nauw betrokken bij zijn atleten en vraagt veel feedback over de afgewerkte trainingen. Daardoor ontstaat er niet alleen een goede band tussen trainer en atleet, maar kunnen de trainingsschema's ook steeds meer op maat gemaakt worden. En dat komt de prestaties ten goede. John is een trainer die volledige verantwoordelijkheid neemt voor de resultaten van zijn atleten. Daar staat tegenover dat hij van ze verlangt dat ze zich ook exact aan zijn plan houden. Dat is niet altijd even makkelijk, maar dat wordt volledig gecompenseerd door de resultaten!

John begon op zijn 18e met hardlopen op een camping in Appelscha, samen met zijn 2 broers. Toen hij in de gaten kreeg dat hij aardig kon lopen, ging hij trainen op schema's van zijn gymleraar. Op een talentendag van de Nederlandse Invalide Sportbond (John heeft een spasme) 

werd John ontdekt. In 1982 werd hij uitgezonden naar een WK voor junioren waar hij op de 1500m cross een verrassende 4e plek behaalde. Daarna werd John lid van Ciko 66 in Arnhem en ging trainen bij Honoré Hoedt. Zijn carrière kende vele successen, maar het absolute hoogtepunt is de bronzen medaille die hij won op de 5000m op de olympische spelen in 1984  (Los Angeles). 

 

Toen John zijn spikes aan de wilgen hing, werd hij trainer. Hij heeft samengewerkt met bekende trainers waaronder Haico Scharn, waar hij veel van geleerd heeft. Tegenwoordig is John als trainer aangesloten bij Ciko 66, JJ Running en Loopland Gelderland. Nog steeds aan de zijde van Honoré Hoedt, zijn vroegere trainer.