Dreamers have the world

Tijdens mijn trainingsstage in Bad Dürrheim hadden John en ik de eerste gesprekken over het komend jaar. Voorlopig wees alles erop dat het heilige doel van 2.40 op de Marathon drie weken daarna mogelijk zou zijn. Daarmee zou het gestelde doel voor de eerste 1,5 jaar van onze samenwerking bereikt zijn, dus tijd om de horizon te verschuiven en eens te gaan nadenken over hoe het vervolg eruit zou moeten zien. Wat die plannen ook zouden worden, fit blijven stond zonder meer bovenaan mijn lijst. Een jaar lang (natuurlijk langer, maar je moet ergens beginnen) zonder noemenswaardige onderbreking van mijn training. De afgelopen 1,5 jaar ben ik met sprongen vooruitgegaan, maar 2 flinke blessures hebben me tijd en ongetwijfeld meer vooruitgang gekost. 

Vier weken later, na het succes van Frankfurt, hebben we het plan definitief vormgegeven. Omdat ik onlangs 40 jaar geworden ben, en ik dus in een nieuwe leeftijdscategorie loop op officiële wedstrijden, hebben we besloten een 3-tal NK's als speerpunt te nemen voor het komend jaar. Het eerste NK is de 10km in Schoorl halverwege februari. Net zoals afgelopen jaar gaan we twee weken daarvoor naar Monte Gordo aan de Portugese kust om in alle rust 2 weken voluit te kunnen lopen in (hopelijk) een bescheiden zonnetje en 18 graden. Het tweede hoogtepunt van het jaar wordt het NK halve marathon in Venlo ongeveer anderhalve maand later. Afgelopen jaar zag ik deze wedstrijd door een blessure aan mijn neus voorbijgaan en ik wil heel graag een revanche op deze mooie loop. 

Voor het eerste deel van het seizoen zal de nadruk van mijn training liggen op tempohardheid. Na mijn blessure eerder dit jaar startte meteen de marathonvoorbereiding. Die bestond ook uit lange tempoblokken, maar natuurlijk op een heel ander tempo. Om de trainingsschema's heen, plannen we een aantal lactaat testen om de voortgang op snellere tempo's te meten en gaan we 2 keer per week dubbel trainen. 

 

Na een korte rustperiode in de zomer, starten we de voorbereiding voor het NK marathon in Amsterdam (oktober). De voorbereiding zal in grote lijnen verlopen zoals bij de marathon van dit jaar, maar indien mogelijk plannen we nog een hoogtestage voor een extra boost. 


Ik heb ontzettend veel zin in het komend seizoen en kan niet wachten om te ervaren hoeveel ik mezelf weer kan verbeteren. Natuurlijk zal ik de uitkomst van dit alles weer delen in een aantal blogs. Dus houd deze site in de gaten!

Commentaren: 0