Biografie

Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven hardgelopen. Als jongetje van een jaar of 7 liep ik, met mijn hardlopende oom (tevens voorbeeld en held) mijn eerste rondjes over de heuvelachtige Limburgse veldwegen achter zijn huis. Het rondje werd steeds groter; van 1,5 naar 2 kilometer en zo verder tot ik 10 kilometer aan één stuk kon lopen. In mijn puberteit waren er veel interessantere dingen dan hardlopen en het duurde dan ook tot mijn studietijd eer ik het lopen weer oppakte. Ondanks dat ik jaren niet gelopen had, merkte ik dat mijn duurvermogen behoorlijk snel terug kwam en hetzelfde gold voor het plezier. Ik trainde 2 a 3 keer per week, steeds dezelfde rondjes op dezelfde snelheid. Geen wonder dat mijn wedstrijden steeds dezelfde resultaten opleverden.

In 2016 sloot ik me aan bij atletiekvereniging Ciko '66 in Arnhem, in eerste instantie om eens goed aan mijn looptechniek te gaan werken, en kort daarna liep ik mijn eerste marathon in Amsterdam. Ik had ingezet op een "veilige" 3u30, een standaard schema van internet gedownload en liep uiteindelijk iets minder dan 4 minuten onder mijn streeftijd. Ik wilde naast mijn begeleiding bij Ciko ook iets meer weten over voeding naast mijn training. Via een vriendin kwam ik in contact met Mariska Dute, een goede atlete en tevens diëtiste uit Borculo. Omdat onze samenwerking zo goed verliep en ik wist wat voor tijden zij liep, vroeg ik haar mijn trainingsschema's te gaan maken. Er ging een wereld voor me open: ik ging meer- maar vooral veelzijdiger trainen. Mijn resultaten verbeterden zienderogen. Tijdens mijn samenwerking met Mariska liep ik mijn eerste marathon nét onder de 3 uur (weer in Amsterdam). Tot mijn eigen ongeloof verpulverde ik dat PR ongeveer een half jaar later in Hamburg met een eindetijd van 2.50.42. Ik had nooit voor mogelijk gehouden dat ik dergelijk tijden zou kunnen lopen en ik besefte dat er misschien nog veel meer mogelijk was. Mijn samenwerking met Mariska had me veel vooruitgang opgeleverd, maar om alles eruit te halen wat erin zat, was ik van mening dat ik gebaat was bij een trainer met meer ervaring en visie.


Na mijn 3e marathon heb ik de overstap gemaakt naar trainer John Jansen; een trainer met een track record onder  atleten van verschillende niveaus. Onder Jansen ben ik nóg specifieker en preciezer trainen. En dat bleek een juiste keuze, want mijn resultaten zijn sindsdien alleen maar verder verbeterd.  Onlangs heb ik het PR van mijn oom (tevens voorbeeld en held) op de marathon met 2 minuten verbeterd en daarmee mijn PR naar 2.39.08 gebracht. En dat smaakt naar meer!